Asztalos | Egyedi bútorok | Extrém Fa megmunkálásAsztalos | Egyedi bútorok | Extrém Fa megmunkálás

Lépcső Számítás Egyszerűen? - Online Lépcső Méret Kalkulátor

Lépcső Számítás - Online lépcső méret kalkulátor

Lépcső Méret Kalkulátor - Lépcső Számolás Egyszerűen!

Lépcső méret kalkulátorunk jelenleg Béta-2.1 verziójú:  -Jól működik, de még fejlesztés alatt áll! A visszajelzéseket ötleteket elérhetőségeinken örömmel fogadjuk, hogy még hasznosabbá tehessük lépcső számítónkat. Köszönjük! :)

Lépcső méret kalkulátorunk segítségével kiszámolhatja lépcsője különféle paraméterei, ha megadja a helység belmagasságát, szintkülönbségét, a lépcsőfokok számát, a kívánt lépéshosszt és az átjárómagasságot, amire szükség van. Az alapértelmezett értékek egy teljesen átlagos lépcső kiszámítását mutatják. Minden érték módosítható, a kalkuláció gombra kattintva, pedig megtörténik a lépcső kiszámítása automatikusan, alatta megjelennek a számított értékek:

  • A lépcsőfokok magassága
  • Egy lépcsőfok mélysége
  • Lépcsőkar alaprajzi hossza
  • Födémvastagság: 30 cm
  • Födémnyílás hossza
  • Emelkedés szöge
  • Biztonsági tényező
  • Kényelmi tényező

lépcső számítás, lépcső méret kalkulátor segédlet

Lépcső számító méret kalkulátorunk segítségével könnyedén kiszámíthatja hogy milyen lépcsőre van szüksége. Ha a lépcső számításnál valamelyik értékben nem biztos nyugodtan próbálgassa a kalkulálást, ha a megadott értékek vagy a lépcső számítás során kapott értékek valamelyike a javasolt lépcső paramétereken kívül esik, akkor az oldal arról felugró figyelmeztetésben értesít és tájékoztat a számításhoz ajánlott megfelelő értékekről.

 

Lépcsőkar alaprajzi hossza:, a lépcső középvonalában mért gerinc hossza, a lépcsőkar kiszámítása elsősorban a szintkülönbségtől, a lépcsőfokok számától és a lépcsőfokok mélységétől függ.

Biztonsági tényező: A lépcső kalkuláció során nem szabad megfeledkezni a biztonsági tényezőről sem, ami a Belépő + Fellépő összegeként számítható ki, melynek ideális értéke minimum 46cm. Ezt az értéket a modern lépcsők ritkán érik el, a helytakarékosság miatt, de törekedni kell rá hogy minél inkább megközelítse.

Kényelmi  tényező: A Kényelmi tényező azt mutatja meg nekünk, hogy mennyire lesz kényelmes járni az adott lépcsőn. A Lépcső kényelmi tényezője könnyedén kiszámítható a Belépő - Fellépő különbségeként. Ideális esetben ez az érték 12  de mint a biztonsági tényezőnél, napjainkban ezt is maximum megközelíteni szokták a lépcsők.

Lépcső árajánlat kérés

A lépcsők árajánlat készítése mindenképpen helyszíni felmérést igényel, de a hatékony munka elősegítése érdekében, kérjük töltse ki az alábbi árajánlatkérő űrlapot!

Az űrlap elküldése után már felkészülten tudjuk önt felkeresni egy INGYENES, személyes helyszíni felmérésre, ahol segítünk akár a lépcső megtervezésében is.

​​​​​​

Amennyiben rendelkezik kupokóddal, kérjük itt adja meg hogy érvényesíthesse kedvezményét!
Kérjük adja meg, hogy mikorra szeretné az ajánlatkérésben részletezett lépcsőt elkészíteni, minimális határidő 1 hónap, de folyamatban lévő munkáinktól függően, ez akár több hónap is lehet.
Kérjük adja meg a címet, ahol személyesen is fel tudjuk mérni a lépcsőt.
további sor hozzáadása
Kérjük írja be a meglévő beton lépcsőfokok méreteit: Hosszúság * Mélység * Magasság - Darabszám formában, az alábbi linkre kattintva megnézhati, hogy fordulós lépcsők esetében, mely lépcsőfokoknak milyen méreteire lesz szüksége (új ablakban nyílik meg). Lépcső felmérési útmutató.

Elég CM pontosan mérni!!! 


A + jellel egy újabb sort tud hozzáadni, kérjük minden fokot külön sorba írjon. A hozzáadás gombbal további tetszőleges számú rublikát adhat hozzá.
 
 
A puhafák (borovi fenyő, luc fenyő) olcsóbbak, míg a keményebb fák (bükk, tölgy) drágábbak.  A laminált lépcsők felülete függ az laminált anyag minőségétől, de jó minőségű anyag esetén magas kopásállósággal és vízállósággal rendelkeznek és tartós megoldást biztosítanak.
A lépcsők biztonságát nagyban javítják a korlátok, melyekbe megbotláskor könnyedén megkapaszkodhatunk, így elkerülhető a lépcsőn leesés. Gyerekek és idősek által használt lépcsőkre különösen javasolt mindkét oldalra kapaszkodót tenni.
A falburkolatok elegáns megjelenést kölcsönöznek és megvédik a lépcső mellett lévő falat az esetleges sérülésektől. Jelölje be ezt a lehetőséget ha igen!
A beépített világíátsok biztonságosabá teszik otthonunk lépcsőit, mivel jól láthatóvá teszik a lépcsőfokokat
Kérjük írja le minél részletesebben elképzeléseit.
1 + 0 =
A fenti művelet eredményét kell beírni. Például 1+3 esetén 4-et.

Extrém Fa Facebook oldalaExtrém Fa instagramExtrém Fa a PinterestenExtrém fa a youtube-onExtrém Fa a Google+-on

Webhely Visszajelzés

Űrlap kiválasztása
3 + 11 =
A fenti művelet eredményét kell beírni. Például 1+3 esetén 4-et.