Elrontották a lépcsőm betonozását! Mit tehetek? | Extrém Fa
Asztalos | Egyedi bútorok | Extrém Fa megmunkálásAsztalos | Egyedi bútorok | Extrém Fa megmunkálás

Lépcső Számítás Egyszerűen? - Online Lépcső Méret Kalkulátor

Lépcső Számítás - Online lépcső méret kalkulátor

Elrontották a lépcsőm betonozását! Mit tehetek?

Lépcső készítéseink során számtalan esetben találkoztunk már azzal, hogy a házépítés folyamán már korábban elkészített beton lépcsőnek kritikán aluli a minősége. 

Jellemző lépcső betonozási hibák:

  • A lépcsőfokok nem vízszintesek
  • A lépcsőfokok magassága eltérő
  • A lépcsőfokok mélysége eltérő
  • A fokok felülete nem egyenes

 

Ezek a hibák első ránézésre nem is mindig észrevehetőek, de egy mérőszalaggal és vízmértékkel könnyedén ellenőrizhetőek, még a lépcső betonnal való kiöntése előtt, amennyiben lehetséges, mert utána javítani már nem olyan egyszerű.

Mi a megoldás ha lépcsője beton alapja rossz minőségben lett kivitelezve?

Mivel szeretjük a kihívásokat, ezért külön szoktuk szeretni az ilyen lépcsőket, mivel jó alapokra könnyű építkezni, de rossz alapokból valami gyönyörűt alkotni, az már komoly kihívás.

Mit ne tegyen, ha elrontották lépcsője betonozását?

Lehetőleg ne tegyen semmit, ne próbálja meg kijavíttatni a kőművessel, mert csak több kárt fog okozni, ha nekiáll csemperagasztóval kikenegetni, mivel az nagy vastagságban nem tart és bármivel is ragasztják utána rá a lépcsőfokokat, azok idővel elengednek, mert a ragasztó a lépcsőlapról nem jön le és a csemperagasztót sem engedi el, a csemperagasztó viszont rétegesen felszakad, mivel nem olyan igénybevételre és erőhatásokra van tervezve, mint amiket egy faburkolatos betonlépcső kapni fog.

A betont javítgatni semmi értelme, inkább a fa burkolatnál kell megoldani, hogy kihozza ezeket az egyenetlenségeket és a végeredmény egy szép egyforma fokokkal rendelkező vízszintes fa lépcsőburkolat legyen ami speciális dűbelekkel van alátámasztva, amiknek a segítségével minden egyenetlenség kihozható és akár 2-3 cm a lépcsőfokok magasságában való eltérés is kijavítható.

 

Mi a megoldás?

Vegye fel velünk a kapcsolatot és kérjen árajánlatot lépcsőjének fa burkolatára, melyet ha szükséges speciális hézagoló dűbelekkel támasztunk alá és poliuretán ragasztó habbal rögzítünk a helyére, ami száradás közben tágulva kitölti a fennmaradó réseket, ezzel egy stabil, nyikorgás és mozgás mentes fa lépcsőfelületet kialakítva, ahol nyoma sincs a kezdeti elrontott vagy borzasztó rossz minőségben kivitelezett betonlépcsőnek.
 

 

Kérje árajánlatunkat az alábbi űrlapon!

 

Kategória

Lépcső árajánlat kérés

A lépcsők árajánlat készítése mindenképpen helyszíni felmérést igényel, de a hatékony munka elősegítése érdekében, kérjük töltse ki az alábbi árajánlatkérő űrlapot!

Az űrlap elküldése után már felkészülten tudjuk önt felkeresni egy INGYENES, személyes helyszíni felmérésre, ahol segítünk akár a lépcső megtervezésében is.

​​​​​​

Amennyiben rendelkezik kupokóddal, kérjük itt adja meg hogy érvényesíthesse kedvezményét!
Kérjük adja meg, hogy mikorra szeretné az ajánlatkérésben részletezett lépcsőt elkészíteni, minimális határidő 1 hónap, de folyamatban lévő munkáinktól függően, ez akár több hónap is lehet.
Kérjük adja meg a címet, ahol személyesen is fel tudjuk mérni a lépcsőt.
további sor hozzáadása
Kérjük írja be a meglévő beton lépcsőfokok méreteit: Hosszúság * Mélység * Magasság - Darabszám formában, az alábbi linkre kattintva megnézhati, hogy fordulós lépcsők esetében, mely lépcsőfokoknak milyen méreteire lesz szüksége (új ablakban nyílik meg). Lépcső felmérési útmutató.

Elég CM pontosan mérni!!! 


A + jellel egy újabb sort tud hozzáadni, kérjük minden fokot külön sorba írjon. A hozzáadás gombbal további tetszőleges számú rublikát adhat hozzá.
 
 
A puhafák (borovi fenyő, luc fenyő) olcsóbbak, míg a keményebb fák (bükk, tölgy) drágábbak.  A laminált lépcsők felülete függ az laminált anyag minőségétől, de jó minőségű anyag esetén magas kopásállósággal és vízállósággal rendelkeznek és tartós megoldást biztosítanak.
A lépcsők biztonságát nagyban javítják a korlátok, melyekbe megbotláskor könnyedén megkapaszkodhatunk, így elkerülhető a lépcsőn leesés. Gyerekek és idősek által használt lépcsőkre különösen javasolt mindkét oldalra kapaszkodót tenni.
A falburkolatok elegáns megjelenést kölcsönöznek és megvédik a lépcső mellett lévő falat az esetleges sérülésektől. Jelölje be ezt a lehetőséget ha igen!
A beépített világíátsok biztonságosabá teszik otthonunk lépcsőit, mivel jól láthatóvá teszik a lépcsőfokokat
Kérjük írja le minél részletesebben elképzeléseit.
8 + 2 =
A fenti művelet eredményét kell beírni. Például 1+3 esetén 4-et.

Extrém Fa Facebook oldalaExtrém Fa instagramExtrém Fa a PinterestenExtrém fa a youtube-onExtrém Fa a Google+-on