Asztalos | Egyedi bútorok | Extrém Fa megmunkálásAsztalos | Egyedi bútorok | Extrém Fa megmunkálás

Árajánlatkérés több cégtől az ország egész területén egyszerűen

 

Ide kattintva kérhet árajánlatot több cégtől az ország bármely pontján könnyedén és gyorsan

 

Milyen faanyagból készüljön a lépcsőburkolatom?

Lépcsőink készítése során mindig fel kell tennünk a kérdést, hogy: Milyen faanyagból is készüljön a lépcsőburkolatuk? Aki nem ért a faház, az természetesen nem is kell hogy ismerje azoknak a tulajdonságait, kinézetét, színét, erezetének mintázatát, így ennek a kérdésnek a megválaszolása általában nehézségekbe ütközik, ehhez szeretnénk most kis iránymutatást adni, hátha így könnyebb a döntés...

 

Lépcső általában az alábbi fafajtákból szoktak készíteni:

  • Borovi fenyő
  • Bükkfa
  • Tölgyfa
  • Akácfa

Ezeket még a legtöbben hallomásból ismerik is, de azt már kevesen tudják, hogy melyik fafajtának mi az előnye és mi a hátránya ha egy lépcsőt szeretnénk belőle készíteni, így vegyük őket sorra egyesével.

Borovi fenyő lépcső burkolat:

A borovi fenyő a puhafa fajták közé tartozik, a fenyőfélék közül pedig egy közepesen kemény magas gyantatartalmú fa, mely már alkalmas lehet lépcsők készítésére, ugyanakkor mivel puhafának számít, így a nem túl ellenálló a lépcső használata során kitett igénybevétellel szemben. Ez alatt azt értjük, hogy elsősorban olyan lépcsőnek javasoljuk, amit csak mezítláb, zokniban, esetleg vékony szövet talpú papucsban használnak, ugyanis a cipőkbe és a gumi talpú papucsokba pici kövek ragadnak bele, amik könnyen felsértik és nagyon gyorsan koptatják a felületet. Tehát ha sokat használt, nagy igénybevételnek kitett lépcsőt tervez, akkor a borovi fenyőből készült lépcső nem a legjobb választás, mert hamar le fog kopni és sok sérülés fog rajta keletkezni már a használattól is és akkor ne is beszéljünk arról, mi történik vele ha egy kemény tárgyat leejtünk rá. Ezek miatt ára a legolcsóbbnak mondható a lépcsőkhöz gyakran használt faanyagok közül, viszont előbb kell újra csináltatni, mint a keményfából készült lépcsőket.

borovi-fenyo-lepcsoburkolat-lepcsolap.png

Bükkfa lépcső burkolat:

A bükkfa már a keményfa félék közé tartozik, azok között keménységben viszont a lista alja felé szerepel, ettől függetlenül gyakori és megfelelő alapanyag egy gyakran használt lépcsőhöz is, mert nehéz rajta a járással sérüléseket okozni. Anyaga viszonylag homogén, így repedése, vagy vetemedése nem jellemző, ha felületkezeléssel a víztől és a levegő változó páratartalmától óvva van. Rajzolata nem túl jellegzetes, ha mégis mindenáron bükkfát szeretnénk, de némi változatosságot az erezet terén, akkor az álgesztes bükk lépcsőlap a számunkra megfelelő megoldás, melyben eltérő színű hullámos csíkok vannak általában. Ára a fenyőjéhez képest több mint duplája, tehát akik olcsó lépcsőt szeretnének, azoknak nem jó választás, viszont élettartama, a többszöröse mint egy fenyő lépcsőfoknak.

bukk-lepcsoburkolat-lepcsolap.png

Tölgyfa lépcsőburkolás:

A tölgyfa a hazánkban élő legkeményebb fafajta, az akác előtt, erezete mutatós, a lépcsőgyártás és a bútoripar egyik kedvenc alapanyaga, mely ellenállósága már majdnem a fémekével vetekszik a külső behatásokkal szemben és a teherbírása is kimagasló., nehezen nyomódik be, még ha egy nehéz vagy hegyes tárgyat is ejtünk rá, a legmasszívabb lépcsők ebből készülnek. Árban a bükknél is drábább, viszont keménysége miatt nagyjából örök darabnak nevezhetjük a tölgyfából készült, vagy tölgyfával burkolt lépcsőt. Ha nem az olcsóság a fontos, akkor a tölgyfa a tökéletes választás lépcsőjéhez!

Tölgyfa lépcsőburkolat (lépcsőlap)

 

Akác lépcsőburkolat:

Az akácfa a legkeményebb fa hazánkban, viszont a legnagyobb feszültségek is ebben a fában uralkodnak, így nem megfelelő feldolgozás és felületkezelés miatt könnyen vetemedhet és repedhet, ha nedvesség éri, elsősorban kültéri lépcsőkhöz ajánljuk, mert ennek a fafajtának a legjobb az ellenállása a napfénnyel, kártevőkkel, gombákkal és penész fajtákkal szemben. Ára a tölgyfáéval egy kategóriába esik, de elsősorban kültéri felhasználása javasolt.

Akác lépcsőburkolat (lépcsőlap)

 

Hossztoldott lépcsőlapok?

A hossztoldott lépcsőburkolat első hangzásra gagyinak hangzik, de ez nem így van, mivel a toldások segítségével sokkal homogénebb anyagok kapunk, ami kevésbé hajlamos a vetemedésre, és nagyjából lehetetlen hogy elrepedjen, mivel nem csak szélességében, hanem hosszában is toldva van 20-40 cm hosszú darabokból, melyek összemarással és precíz illesztéssel szorosan illeszkednek egymáshoz. Elsősorban keményfáknál jellemző a hossztoldás és nagyobb szélességnél (130 cm felett). Fordulós lépcsőknél, a fordulóban elhelyezkedő fokok általában nagyobbak mint 130 cm, így ha nem akarjuk hogy lépcsőnk kétféle faanyagból álljon, akkor érdemes az egészet hossztoldottból csinálni, ezzel garantálva a repedés és vetemedésmentességet.

Kategória

Kérjen árajánlatot több cégtől egyszerre az ország bármely pontján...

Ezen űrlap kitöltésével több cégtől is kérhet árajánlatot az ország bármely pontjáról.  Mivel weboldalunkról érkező megkeresések kiterjednek az egész országra, így sajnos sok esetben nem tudunk megoldást ajánlani a nagy távolságok miatt, így az oldalunkon regisztrált cégek az ország több pontjáról megtekinthetik és válaszolhatnak az itt beküldött árajánlatkérésekre. Ennek segítségével reméljük hogy minden látogatónk megtalálja az minőségben, árban és időben megfelelő árajánlatot. Amennyiben visszatérő ügyfelünk, vagy azt szeretné hogy mindenképp az Extrém Fa csapata végezze a munkát, kérjük használja az árajánlat kérés menüpont alatt található űrlapok egyikét.

Űrlap kiválasztása
Kérjük válassza ki milyen munkára szeretne árajánlatot kérni. Több lehetőség is választható.
Minőségi útmutató


Az alábbi értékek beállításával segítséget nyújthat a cégeknek az anyagok kiválasztásában és az ár kalkulációban.
Kérjük figyeljen rá, hogy a megrendelendő termékkel kapcsolatban minden információt részletesen tüntessen fel, ezzel segítve a legpontosabb árajánlat elkészítését.

 
Használati feltételek (új lapon nyílik meg)

Extrém Fa Facebook oldalaExtrém Fa instagramExtrém Fa a PinterestenExtrém fa a youtube-onExtrém Fa a Google+-on