Asztalos | Egyedi bútorok | Extrém Fa megmunkálásAsztalos | Egyedi bútorok | Extrém Fa megmunkálás

Árajánlatkérés több cégtől az ország egész területén egyszerűen

 

Ide kattintva kérhet árajánlatot több cégtől az ország bármely pontján könnyedén és gyorsan

 

Mekkora legyen egy lépcsőfok?

A lépcsőfokok méretezése számos dologtól függ és sokszor ezt már a famunkák előtt ki kell találni, mert nem csak faszerkezetes lehet, de készülhet lépcsője alapja betonból, vagy akár vasból is amire később kerül csak rá a fa burkolás, de már a tartószerkezet kialakításánál el kell dönteni, hogy mekkorák legyenek pontosan a lépcsőfokok.

A legfontosabb szempont egy fa vagy a későbbiekben fával burkolandó lépcső készítésénél, hogy kik és mennyit fogják használni?

  • A használat gyakorisága azért fontos, mert egy ritkán használt lépcsőnél nem annyira baj ha kényelmetlen, amíg egy gyakran használt lépcső esetén fontos a kényelem és a biztonság is, mindkettőt a megfelelő lépésmagasság és lépcsőfok mélység biztosítja. Tehát egy gyakran használt lépcsőnél a fokok inkább szélesebbek és a lépésmagasság inkább alacsonyabb kell legyen, de természetesen ez nagyban függ a későbbi felhasználók testi adottságától is.
     
  • A lépcsőn járók testi adottságai és életkora szintén fontos tényező, mert míg magas fiataloknak kényelmesebb egy nagyobb fokmagasságú és mélységű lépcső, addig az idősebb és alacsonyabb embereknek, esetleg kis gyerekeknek szánt lépcsőnél érdemes kisebb fokmagasságot és mélységet használni, mivel nem tudnak olyan magasat és hosszút lépni, mint a magas fiatalok.

Egy fa lépcsőlap átlagos mélysége 33 és 28 cm közé szokott esni normál méretű lépcsőknél, ettől eltérnek a helytakarékos lépcsők, ott más képlet érvényes. A lépcsőlap mélysége ha beton alapra kerül akkor már valamennyire adott, mivel már létezik egy beton lépcső, mely alapul szolgál és korlátok közé szorítja a méreteket. Ha a beton lépcsőfok mondjuk 28 cm széles, akkor rá kell számolni még a homloklapot (amennyiben szeretnénk) és némi kilógást, hogy legyen némi belépő is a felfele használatot könnyítve. Ez általában 1-5 cm maximum, amennyiben a lépcső aljába led világítás is beépítésre kerül, akkor érdemes legalább 3 cm kilógással számolni.

 

Egy lépcsőfok átlagos magassága 19 és 21 cm közé szokott esni amit leginkább a lépcsőt használó emberek testi adottságai alapján érdemes megválasztani ,mert a magas embereknek nem esik jól alacsonyat lépni, míg az alacsonyaknak nehezére esik magasat lépni és nem csak a lépcső kényelmi foka, de a biztonsága sem lesz a megfelelő. Betonlépcső készítés esetén érdemes eldönteni már a zsaluzás előtt, hogy milyen vastag fával szeretnék a lépcsőt később burkolni, mivel az rájön a fokok magasságára, így az első foknál le kell vonni,, a legfelsőhöz pedig hozzá kell számolni, ha azt szeretnénk, hogy a lépcső fával burkolása után minden fokunk egyforma legyen. 

 

A számítás során a szintkülönbséget kell elosztani a kívánt lépcsőfokok számával és ez adja meg egy fok magasságát, ha ez túl nagy, vagy épp túl kicsi igényeinknek, akkor számoljuk újra több vagy kevesebb lépcsőfokkal.

Kategória

Kérjen árajánlatot több cégtől egyszerre az ország bármely pontján...

Ezen űrlap kitöltésével több cégtől is kérhet árajánlatot az ország bármely pontjáról.  Mivel weboldalunkról érkező megkeresések kiterjednek az egész országra, így sajnos sok esetben nem tudunk megoldást ajánlani a nagy távolságok miatt, így az oldalunkon regisztrált cégek az ország több pontjáról megtekinthetik és válaszolhatnak az itt beküldött árajánlatkérésekre. Ennek segítségével reméljük hogy minden látogatónk megtalálja az minőségben, árban és időben megfelelő árajánlatot. Amennyiben visszatérő ügyfelünk, vagy azt szeretné hogy mindenképp az Extrém Fa csapata végezze a munkát, kérjük használja az árajánlat kérés menüpont alatt található űrlapok egyikét.

Űrlap kiválasztása
Kérjük válassza ki milyen munkára szeretne árajánlatot kérni. Több lehetőség is választható.
Minőségi útmutató


Az alábbi értékek beállításával segítséget nyújthat a cégeknek az anyagok kiválasztásában és az ár kalkulációban.
Kérjük figyeljen rá, hogy a megrendelendő termékkel kapcsolatban minden információt részletesen tüntessen fel, ezzel segítve a legpontosabb árajánlat elkészítését.

 
Használati feltételek (új lapon nyílik meg)

Extrém Fa Facebook oldalaExtrém Fa instagramExtrém Fa a PinterestenExtrém fa a youtube-onExtrém Fa a Google+-on