Asztalos | Egyedi bútorok | Extrém Fa megmunkálásAsztalos | Egyedi bútorok | Extrém Fa megmunkálás

Lépcső Számítás Egyszerűen? - Online Lépcső Méret Kalkulátor

Lépcső Számítás - Online lépcső méret kalkulátor

Mennyi Egy Fa lépcső Ára És Miért?

Sokféle lépcsőt lehet készíttetni például betonból, vasból, üvegből, compositból, fából, bambuszból és szinte a végeláthatatlanságig lehetne sorolni a különféle burkolóanyagokat is, de mindközül talán a fával burkolt és fából  készült lépcsők a legdrágábbak. sokan kérdezik, hogy miért és meglepődnek az áron, ehhez szeretnénk most némi iránymutatást adni.


A lépcső faanyagának ára:


Ez elsősorban a jó minőségű faanyagok árával magyarázható, mivel 1 köbméter táblásított tölgyfa ára minimum 1,2 millió forint a lépcsőnek alkalmas minőségből, de ez akár felmehet 1,5-2 millió forintig is, mivel z ár minőség és méret függvényében tovább emelkedik. Egy átlagos lépcső nagyjából 0,5 köbméter fát tartalmaz 4 cm-es lépcsőfokokkal és 2 cm-es homloklapokkal számolva. És egy lépcső nem csak a lapokból és a homloklapokból áll, hanem emellett még takarók, (ha nem betonra burkolásról van szó hanem önhordó) tartószerkezet, oszlopok, takarólécek, falburkolat... Ezeket alaposan kiszámolva már így is jelentős költséget kapunk, ami kiteszi az anyagköltség jelentős részét, de nem az egészet.

 

További alapanyagok:

Egy fa lépcső készítésénél nem csak fára, hanem számos egyéb kiegészítőre van szükség típusától függően, nem feltétlen mindre, de a nagy részére az alábbi felsorolásnak.

  • Lakk, lazúr, pác vagy akár viasz a felületkezeléshez
  • Speciális olajok a fa beeresztéséhez még felületkezelés előtt, ami növeli az élettartamát
  • Poliuretán ragasztóhab a fokok leragasztásához
  • Dűbelek a betonlépcsőre való rögzítéshez (min 300 ft/db és legalább 4 kell fokonként)
  • Ledcsatornák, ha világítást is szeretnének a fokokba (1500-4000 ft/fm)
  • Korlát tartó vasalat
  • Csavarok, lapostiplik, egyéb kötőelemek
  • Különböző csiszolóvásznak a lakkozás előtti és közbeni finomító csiszolásokhoz

Ezek a tételek nagy része minden fa lépcső esetén tovább növeli az anyagköltséget.

 

Szerszámok és gépek kopása:

A fa megmunkálása során, mind a gépek, mind a gépekben használt szerszámok (pl marókés, fúró, főrészlap, körfűrészlap) kopnak, amiket nem is olyan ritkán javítani, élezni, cserélni kell, mert igaz hogy például egy körfűrészlappal nagyon sokat lehet vágni, de sajnos nem olyan sokáig csinálja ezt 100%-os minőségben, idővel éget, félrevág vagy akár kiszaggatja a vágott anyag felületét, amit már nem lehet később nyom nélkül eltávolítani, így már nem is lehet a legjobb minőségű a végtermék sem, emiatt ezeket gyakran kell újra élezni, idővel meg már csak a csere segít.

 

Üzemanyag költség:

Az asztalosok sem gyalog járnak, így az autó amortizációja mellett, az üzemanyag is jelentős költséget jelenthet, ha sokat kell utazni a helyszínre, bár ezt a megrendelő könnyedén elkerülheti, ha környékbeli cégtől rendeli meg lépcsőjét és nem az ország másik feléből.

 

Munkadíj:

Természetesen a szakembernek is ennie kell meg családja is gyakran akad, így nem teheti meg, hogy ingyen dolgozzon, ezért a munkadíj az eddig említett nem csekély összeghez még hozzáadódik, általában 30% körüli összegről beszélünk, de természetesen ez is nagyban függ a munka bonyolultságától, mert egy hajlított korlátos önhordó, faragott fa lépcsőre sokszor annyi idő megy mint egy sima fordulómentes egyenes betonlépcső burkolására.

 

Adók: 

Ha ez eddig nem lett volna elég, hogy a fa lépcsőnk ára már a csillagos eget verdesse, akkor még számoljuk rá természetesen az adókat is, amik kis hazánkban nem csekély összeget tesznek ki.

 

Ha valaki ezeket végigolvassa, akkor szerintem már érthető, miért is ilyen drága egy fából készült vagy akár fával burkolt lépcső és kiderül, hogy nem feltétlen csak lehúzni akar az adott szakember.

 

Persze hogy kinek mi a drága az is relatív, mindenesetre azok kedvéért akik itt csupán pár konkrét számot akartak látni, azt tudnám mondani, hogy a lépcső ára ha a legolcsóbb anyagból készítik is el, akkor is minimum 500 000 forint és akkor biztos hogy nem 3-4 cm vastag tölgy vagy bükk lépcsőlapok vannak hanem a legolcsóbb fenyő, vagy valami még olcsóbb fakészítmény, míg előbb emlegetettek árai inkább az egymillió és feletti összegeknél kezdődnek és persze a határ itt is a csillagos és, mert egy Függesztett hajlított oldalakkal és korlátokkal készült lépcső ára világítással és minden egyébbel, akár a több millió forintot is elérheti.

Hajlított Fa Csigalépcső

 

 

Kategória

Lépcső árajánlat kérés

A lépcsők árajánlat készítése mindenképpen helyszíni felmérést igényel, de a hatékony munka elősegítése érdekében, kérjük töltse ki az alábbi árajánlatkérő űrlapot!

Az űrlap elküldése után már felkészülten tudjuk önt felkeresni egy INGYENES, személyes helyszíni felmérésre, ahol segítünk akár a lépcső megtervezésében is.

​​​​​​

Amennyiben rendelkezik kupokóddal, kérjük itt adja meg hogy érvényesíthesse kedvezményét!
Kérjük adja meg, hogy mikorra szeretné az ajánlatkérésben részletezett lépcsőt elkészíteni, minimális határidő 1 hónap, de folyamatban lévő munkáinktól függően, ez akár több hónap is lehet.
Kérjük adja meg a címet, ahol személyesen is fel tudjuk mérni a lépcsőt.
további sor hozzáadása
Kérjük írja be a meglévő beton lépcsőfokok méreteit: Hosszúság * Mélység * Magasság - Darabszám formában, az alábbi linkre kattintva megnézhati, hogy fordulós lépcsők esetében, mely lépcsőfokoknak milyen méreteire lesz szüksége (új ablakban nyílik meg). Lépcső felmérési útmutató.

Elég CM pontosan mérni!!! 


A + jellel egy újabb sort tud hozzáadni, kérjük minden fokot külön sorba írjon. A hozzáadás gombbal további tetszőleges számú rublikát adhat hozzá.
 
 
A puhafák (borovi fenyő, luc fenyő) olcsóbbak, míg a keményebb fák (bükk, tölgy) drágábbak.  A laminált lépcsők felülete függ az laminált anyag minőségétől, de jó minőségű anyag esetén magas kopásállósággal és vízállósággal rendelkeznek és tartós megoldást biztosítanak.
A lépcsők biztonságát nagyban javítják a korlátok, melyekbe megbotláskor könnyedén megkapaszkodhatunk, így elkerülhető a lépcsőn leesés. Gyerekek és idősek által használt lépcsőkre különösen javasolt mindkét oldalra kapaszkodót tenni.
A falburkolatok elegáns megjelenést kölcsönöznek és megvédik a lépcső mellett lévő falat az esetleges sérülésektől. Jelölje be ezt a lehetőséget ha igen!
A beépített világíátsok biztonságosabá teszik otthonunk lépcsőit, mivel jól láthatóvá teszik a lépcsőfokokat
Kérjük írja le minél részletesebben elképzeléseit.
10 + 6 =
A fenti művelet eredményét kell beírni. Például 1+3 esetén 4-et.

Extrém Fa Facebook oldalaExtrém Fa instagramExtrém Fa a PinterestenExtrém fa a youtube-onExtrém Fa a Google+-on