Asztalos | Egyedi bútorok | Extrém Fa megmunkálásAsztalos | Egyedi bútorok | Extrém Fa megmunkálás

Árajánlatkérés több cégtől az ország egész területén egyszerűen

 

Ide kattintva kérhet árajánlatot több cégtől az ország bármely pontján könnyedén és gyorsan

 

Mennyi Egy Fa lépcső Ára És Miért?

Sokféle lépcsőt lehet készíttetni például betonból, vasból, üvegből, compositból, fából, bambuszból és szinte a végeláthatatlanságig lehetne sorolni a különféle burkolóanyagokat is, de mindközül talán a fával burkolt és fából  készült lépcsők a legdrágábbak. sokan kérdezik, hogy miért és meglepődnek az áron, ehhez szeretnénk most némi iránymutatást adni.


A lépcső faanyagának ára:


Ez elsősorban a jó minőségű faanyagok árával magyarázható, mivel 1 köbméter táblásított tölgyfa ára minimum 1,2 millió forint a lépcsőnek alkalmas minőségből, de ez akár felmehet 1,5-2 millió forintig is, mivel z ár minőség és méret függvényében tovább emelkedik. Egy átlagos lépcső nagyjából 0,5 köbméter fát tartalmaz 4 cm-es lépcsőfokokkal és 2 cm-es homloklapokkal számolva. És egy lépcső nem csak a lapokból és a homloklapokból áll, hanem emellett még takarók, (ha nem betonra burkolásról van szó hanem önhordó) tartószerkezet, oszlopok, takarólécek, falburkolat... Ezeket alaposan kiszámolva már így is jelentős költséget kapunk, ami kiteszi az anyagköltség jelentős részét, de nem az egészet.

 

További alapanyagok:

Egy fa lépcső készítésénél nem csak fára, hanem számos egyéb kiegészítőre van szükség típusától függően, nem feltétlen mindre, de a nagy részére az alábbi felsorolásnak.

  • Lakk, lazúr, pác vagy akár viasz a felületkezeléshez
  • Speciális olajok a fa beeresztéséhez még felületkezelés előtt, ami növeli az élettartamát
  • Poliuretán ragasztóhab a fokok leragasztásához
  • Dűbelek a betonlépcsőre való rögzítéshez (min 300 ft/db és legalább 4 kell fokonként)
  • Ledcsatornák, ha világítást is szeretnének a fokokba (1500-4000 ft/fm)
  • Korlát tartó vasalat
  • Csavarok, lapostiplik, egyéb kötőelemek
  • Különböző csiszolóvásznak a lakkozás előtti és közbeni finomító csiszolásokhoz

Ezek a tételek nagy része minden fa lépcső esetén tovább növeli az anyagköltséget.

 

Szerszámok és gépek kopása:

A fa megmunkálása során, mind a gépek, mind a gépekben használt szerszámok (pl marókés, fúró, főrészlap, körfűrészlap) kopnak, amiket nem is olyan ritkán javítani, élezni, cserélni kell, mert igaz hogy például egy körfűrészlappal nagyon sokat lehet vágni, de sajnos nem olyan sokáig csinálja ezt 100%-os minőségben, idővel éget, félrevág vagy akár kiszaggatja a vágott anyag felületét, amit már nem lehet később nyom nélkül eltávolítani, így már nem is lehet a legjobb minőségű a végtermék sem, emiatt ezeket gyakran kell újra élezni, idővel meg már csak a csere segít.

 

Üzemanyag költség:

Az asztalosok sem gyalog járnak, így az autó amortizációja mellett, az üzemanyag is jelentős költséget jelenthet, ha sokat kell utazni a helyszínre, bár ezt a megrendelő könnyedén elkerülheti, ha környékbeli cégtől rendeli meg lépcsőjét és nem az ország másik feléből.

 

Munkadíj:

Természetesen a szakembernek is ennie kell meg családja is gyakran akad, így nem teheti meg, hogy ingyen dolgozzon, ezért a munkadíj az eddig említett nem csekély összeghez még hozzáadódik, általában 30% körüli összegről beszélünk, de természetesen ez is nagyban függ a munka bonyolultságától, mert egy hajlított korlátos önhordó, faragott fa lépcsőre sokszor annyi idő megy mint egy sima fordulómentes egyenes betonlépcső burkolására.

 

Adók: 

Ha ez eddig nem lett volna elég, hogy a fa lépcsőnk ára már a csillagos eget verdesse, akkor még számoljuk rá természetesen az adókat is, amik kis hazánkban nem csekély összeget tesznek ki.

 

Ha valaki ezeket végigolvassa, akkor szerintem már érthető, miért is ilyen drága egy fából készült vagy akár fával burkolt lépcső és kiderül, hogy nem feltétlen csak lehúzni akar az adott szakember.

 

Persze hogy kinek mi a drága az is relatív, mindenesetre azok kedvéért akik itt csupán pár konkrét számot akartak látni, azt tudnám mondani, hogy a lépcső ára ha a legolcsóbb anyagból készítik is el, akkor is minimum 500 000 forint és akkor biztos hogy nem 3-4 cm vastag tölgy vagy bükk lépcsőlapok vannak hanem a legolcsóbb fenyő, vagy valami még olcsóbb fakészítmény, míg előbb emlegetettek árai inkább az egymillió és feletti összegeknél kezdődnek és persze a határ itt is a csillagos és, mert egy Függesztett hajlított oldalakkal és korlátokkal készült lépcső ára világítással és minden egyébbel, akár a több millió forintot is elérheti.

Hajlított Fa Csigalépcső

 

 

Kategória

Kérjen árajánlatot több cégtől egyszerre az ország bármely pontján...

Ezen űrlap kitöltésével több cégtől is kérhet árajánlatot az ország bármely pontjáról.  Mivel weboldalunkról érkező megkeresések kiterjednek az egész országra, így sajnos sok esetben nem tudunk megoldást ajánlani a nagy távolságok miatt, így az oldalunkon regisztrált cégek az ország több pontjáról megtekinthetik és válaszolhatnak az itt beküldött árajánlatkérésekre. Ennek segítségével reméljük hogy minden látogatónk megtalálja az minőségben, árban és időben megfelelő árajánlatot. Amennyiben visszatérő ügyfelünk, vagy azt szeretné hogy mindenképp az Extrém Fa csapata végezze a munkát, kérjük használja az árajánlat kérés menüpont alatt található űrlapok egyikét.

Űrlap kiválasztása
Kérjük válassza ki milyen munkára szeretne árajánlatot kérni. Több lehetőség is választható.
Minőségi útmutató


Az alábbi értékek beállításával segítséget nyújthat a cégeknek az anyagok kiválasztásában és az ár kalkulációban.
Kérjük figyeljen rá, hogy a megrendelendő termékkel kapcsolatban minden információt részletesen tüntessen fel, ezzel segítve a legpontosabb árajánlat elkészítését.

 
Használati feltételek (új lapon nyílik meg)

Extrém Fa Facebook oldalaExtrém Fa instagramExtrém Fa a PinterestenExtrém fa a youtube-onExtrém Fa a Google+-on