Asztalos | Egyedi bútorok | Extrém Fa megmunkálásAsztalos | Egyedi bútorok | Extrém Fa megmunkálás

Lépcső Számítás Egyszerűen? - Online Lépcső Méret Kalkulátor

Lépcső Számítás - Online lépcső méret kalkulátor

Hogyan mérjük fel a fa lépcsőburkolatot betonlépcsőnél?

Egy lépcső fával történő burkolása előtt mindenképp szükséges a lépcső pontos felmérése, de ezek a méretek sajnos nem találhatók meg az alaprajzon, így le kell őket mérni egyesével minden fokon. 

Alábbi lépcső ábránkon illusztráltuk, hogy egy fa lépcsőburkolást megelőző árajánlatkéréshez, milyen méreteket érdemes elküldeni számunkra, ami alapján könnyedén és gyorsan tudunk már árajánlatot adni. Az első és az utolsó néhány hok egyenes, így azokat ugyanúgy kell mérni mint a többi képen lévő egyenes fokot.


Mire ügyeljünk fa lépcsőburkolatunk felmérése folyamán?

Nem minden lépcsőfok egyforma, így hasonlítsuk össze az alábbi ábrán látható lépcsőfok fokait lépcsőnkkel és minden fok lemérése előtt nézzük meg, hogy hol is kell mérni pontosan, mert van aminek a hossza nagyobb mint az eleje.

 

Néhány speciális fok:

7 - 10 - A legtöbb lépcsőfoknál a lépcsőfok elejének hossza megadja a lépcsőfokhoz szükséges anyag hosszát, de ez és a hasonló formájú fokok kivételt jelentenek, így nem a fok elejének hosszára, hanem a hosszabbik átlójára lesz szükségünk árajánlatunk elkészítéséhez. itt a nyíl nem véletlenül lóg bele a falba, mivel a lépcsőfok itt is hosszabb.

11 - Ennek a foknak a hossza szintén hosszabb, mint a lépcsőfok eleje.

 

Lépcsőfokok magassága:

Amennyiben szeretne a fa lépcsőlapok hoz homloklapot (más néven rugdosót) is rakatni, akkor szükség lesz a lépcsőfokok magasságának lemérésére is. Itt nincs szükség a fa burkolat vastagságával kalkulálni, azt már megtesszük mi, csak a tényleges beton fokok legnagyobb magasságára van szükségünk árajánlatunk elkészítéséhez.

 

Korlátok lemérése:

A fa lépcsőburkolathoz nem érő, a falon elhelyezkedő korlátok hosszát nem mindig vízszintesen, hanem a lépcső emelkedését követve követve kapjuk meg a tényleges hosszukat. 

Amennyiben nem csak falra szerelt kapaszkodót, hanem teret részlegesen vagy teljesen lezáró korlátot szeretne, akkor szükségünk lesz még a korlát lépcsőtől számított magasságára is.

Mi történik az árajánlatkérés elküldése után?

Természetesen árajánlatkérése elküldése után felhívjuk és egyeztetjük a további részleteket illetve megbeszéljük az esetlegesen felmerülő kérdéseket.

Ezután az összes szükséges információ birtokában elkészítjük árajánlatunkat és a megadott email címre emailben, csatolva .PDF formátumban továbbítjuk.

Ez az árajánlat csak egy közelítőleges árajánlat, melyet még egy személyes felmérés során konkretizálunk, de ha a fokok pontosan a megadott instrukciók alapján vannak lemérve, akkor nem szokott eltérés lenni, ezért mondhatjuk hogy egy 99% pontos árajánlatot tudunk adni.
 

Amennyiben szeretné árajánlatunkat minél előbb megkapni, kérjük mérje le a lépcsőfokok méreteit és küldje el nekünk árajánlatkérésével együtt.

 

Kategória

Lépcső árajánlat kérés

A lépcsők árajánlat készítése mindenképpen helyszíni felmérést igényel, de a hatékony munka elősegítése érdekében, kérjük töltse ki az alábbi árajánlatkérő űrlapot!

Az űrlap elküldése után már felkészülten tudjuk önt felkeresni egy INGYENES, személyes helyszíni felmérésre, ahol segítünk akár a lépcső megtervezésében is.

​​​​​​

Amennyiben rendelkezik kupokóddal, kérjük itt adja meg hogy érvényesíthesse kedvezményét!
Kérjük adja meg, hogy mikorra szeretné az ajánlatkérésben részletezett lépcsőt elkészíteni, minimális határidő 1 hónap, de folyamatban lévő munkáinktól függően, ez akár több hónap is lehet.
Kérjük adja meg a címet, ahol személyesen is fel tudjuk mérni a lépcsőt.
további sor hozzáadása
Kérjük írja be a meglévő beton lépcsőfokok méreteit: Hosszúság * Mélység * Magasság - Darabszám formában, az alábbi linkre kattintva megnézhati, hogy fordulós lépcsők esetében, mely lépcsőfokoknak milyen méreteire lesz szüksége (új ablakban nyílik meg). Lépcső felmérési útmutató.

Elég CM pontosan mérni!!! 


A + jellel egy újabb sort tud hozzáadni, kérjük minden fokot külön sorba írjon. A hozzáadás gombbal további tetszőleges számú rublikát adhat hozzá.
 
 
A puhafák (borovi fenyő, luc fenyő) olcsóbbak, míg a keményebb fák (bükk, tölgy) drágábbak.  A laminált lépcsők felülete függ az laminált anyag minőségétől, de jó minőségű anyag esetén magas kopásállósággal és vízállósággal rendelkeznek és tartós megoldást biztosítanak.
A lépcsők biztonságát nagyban javítják a korlátok, melyekbe megbotláskor könnyedén megkapaszkodhatunk, így elkerülhető a lépcsőn leesés. Gyerekek és idősek által használt lépcsőkre különösen javasolt mindkét oldalra kapaszkodót tenni.
A falburkolatok elegáns megjelenést kölcsönöznek és megvédik a lépcső mellett lévő falat az esetleges sérülésektől. Jelölje be ezt a lehetőséget ha igen!
A beépített világíátsok biztonságosabá teszik otthonunk lépcsőit, mivel jól láthatóvá teszik a lépcsőfokokat
Kérjük írja le minél részletesebben elképzeléseit.
2 + 5 =
A fenti művelet eredményét kell beírni. Például 1+3 esetén 4-et.

Extrém Fa Facebook oldalaExtrém Fa instagramExtrém Fa a PinterestenExtrém fa a youtube-onExtrém Fa a Google+-on