Miből legyen a fa lépcsőburkolat tartószerkezete? | Extrém Fa
Asztalos | Egyedi bútorok | Extrém Fa megmunkálásAsztalos | Egyedi bútorok | Extrém Fa megmunkálás

Lépcső Számítás Egyszerűen? - Online Lépcső Méret Kalkulátor

Lépcső Számítás - Online lépcső méret kalkulátor

Miből legyen a fa lépcsőburkolat tartószerkezete?

Amennyiben a fát választottunk lépcsőnk burkolásához még mindig van egy eldöntendő feladatunk, mégpedig az, hogy eldöntsük milyen tartószerkezete legyen a lépcsőnknek.
Fa lépcsőlapokat ugyanis különféle tartószerkezetekre is rögzíthetünk számos módon és variációban, hogy az otthonunk berendezéséhez minél jobban illeszkedjen. Nézzük, hogy milyen lehetőségeink vannak pontosan?

Beton, vagy Gpiszbeton lépcsőszerkezet

Erős, stabil és csöndes megoldás, ha lépcsőnk szerkezetének betont választunk, mivel teljesen merev, nem hajlik, rugózik vagy remeg amikor járunk rajta. A beton lépcsőre helyezett fa lépcsőburkolat szintén elég statikus felületet ad, min a járás kényelmes, stabil és biztonságos. Látszólag csupa jót lehet csak róla elmondani, úgy tűnne nincs is értelme más anyagból csinálni egy lépcső tartószerkezetét... Egyetlen hátulütője, hogy nem átlátható, tehát nagy teret vesz el, mivel vannak olyan megoldások, melyekkel a lépcsőfokok között átláthatunk, így sokkal szellősebbé téve a lépcsőt, ezek különösen előnyösek, ha lépcsőnk nem falak között vagy a fal mellet halad, hanem szabadon áll egy helység közepén például.

Fával burkolt beton tartószerkezetű lépcső

Fa lépcső tartószerkezet

Hogy lépcsőnk ne legyen zárt, hanem át lehessen látni lentről a fokok között egy praktikus megoldás a fa, mert elég két oldalon egy-egy merevítő közé rögzíteni a lépcsőlapokat, így nincs szükség homloklapokra és máris egy átlátható lépcsőt kaptunk, ami nem zárja el a fényt a helység nagy részében.

Fa lépcső fából készített tartószerkezettel

Vas lépcső tartószerkezet

Az átlátható lépcsők másik nagyon praktikus tartószerkezete a vas, melynek segítségével minimalizálhatjuk a lépcsőt tartó szerkezet méretét, mivel kis keresztmetszetben is rendkívül erős.

Vas lépcső tartószerkezet fa lépcsőlapokal borítva

Üveg lépcső tartószerkezet

Az igazán minimalista megjelenést kedvelőknek egy különleges megoldás az üveg tartószerkezetű fa lépcső, ahol a lépcsőfokok két üveglap közé vannak csavarral rögzítve vagy akár ragasztva, ezzel azt a hatást keltve, mintha a lépcsőlapok a levegőben lebegnének.

Üveg lépcső tartószerkezet, fa lappal

 

Kategória

Lépcső árajánlat kérés

A lépcsők árajánlat készítése mindenképpen helyszíni felmérést igényel, de a hatékony munka elősegítése érdekében, kérjük töltse ki az alábbi árajánlatkérő űrlapot!

Az űrlap elküldése után már felkészülten tudjuk önt felkeresni egy INGYENES, személyes helyszíni felmérésre, ahol segítünk akár a lépcső megtervezésében is.

​​​​​​

Amennyiben rendelkezik kupokóddal, kérjük itt adja meg hogy érvényesíthesse kedvezményét!
Kérjük adja meg, hogy mikorra szeretné az ajánlatkérésben részletezett lépcsőt elkészíteni, minimális határidő 1 hónap, de folyamatban lévő munkáinktól függően, ez akár több hónap is lehet.
Kérjük adja meg a címet, ahol személyesen is fel tudjuk mérni a lépcsőt.
további sor hozzáadása
Kérjük írja be a meglévő beton lépcsőfokok méreteit: Hosszúság * Mélység * Magasság - Darabszám formában, az alábbi linkre kattintva megnézhati, hogy fordulós lépcsők esetében, mely lépcsőfokoknak milyen méreteire lesz szüksége (új ablakban nyílik meg). Lépcső felmérési útmutató.

Elég CM pontosan mérni!!! 


A + jellel egy újabb sort tud hozzáadni, kérjük minden fokot külön sorba írjon. A hozzáadás gombbal további tetszőleges számú rublikát adhat hozzá.
 
 
A puhafák (borovi fenyő, luc fenyő) olcsóbbak, míg a keményebb fák (bükk, tölgy) drágábbak.  A laminált lépcsők felülete függ az laminált anyag minőségétől, de jó minőségű anyag esetén magas kopásállósággal és vízállósággal rendelkeznek és tartós megoldást biztosítanak.
A lépcsők biztonságát nagyban javítják a korlátok, melyekbe megbotláskor könnyedén megkapaszkodhatunk, így elkerülhető a lépcsőn leesés. Gyerekek és idősek által használt lépcsőkre különösen javasolt mindkét oldalra kapaszkodót tenni.
A falburkolatok elegáns megjelenést kölcsönöznek és megvédik a lépcső mellett lévő falat az esetleges sérülésektől. Jelölje be ezt a lehetőséget ha igen!
A beépített világíátsok biztonságosabá teszik otthonunk lépcsőit, mivel jól láthatóvá teszik a lépcsőfokokat
Kérjük írja le minél részletesebben elképzeléseit.
6 + 1 =
A fenti művelet eredményét kell beírni. Például 1+3 esetén 4-et.

Extrém Fa Facebook oldalaExtrém Fa instagramExtrém Fa a PinterestenExtrém fa a youtube-onExtrém Fa a Google+-on