Asztalos | Egyedi bútorok | Extrém Fa megmunkálásAsztalos | Egyedi bútorok | Extrém Fa megmunkálás

Árajánlatkérés több cégtől az ország egész területén egyszerűen

 

Ide kattintva kérhet árajánlatot több cégtől az ország bármely pontján könnyedén és gyorsan

 

Gyerekbiztos Lépcső? Lehetséges?

Elég gyakori probléma, hogy miként lehet megoldani, hogy egy lépcső minnél jobban gyerekbiztos legyen? Azért emeltem ki a "minnél jobban gyerekbiztos"-t, mert egy lépcsővel akármit is csinálunk sosem lesz teljesen biztonságos, mivel felfele, vagy lefele lépkedünk, így leesni mindig le lehet róla, de vannak tényezők, amikkel csökkenthető ennek az esélye. Vegyük sorra mik is ezek...

Gyerekbiztos Lépcső méretezése:

Lépésmagasság:

Nagyon fontos tényező a lépésmagasság, mivel egy kisgyermek nem tud akkorát lépni mint egy felnőtt, így ha nagyokat kell lépnie, nem lesz stabil és biztonságos számára a járás mert ha túl nagy szintkülönbséget kell megtennünk, akkor könnyebben kibillenünk az egyensúlyunkból. Egy átlagos lépcső lépésmagassága 19 és 21 cm között van, de ez magas még a gyerekeknek, így ha a szülők egyébként magasak, akkor az alsó határt érdemes választani, mert a gyerekek bizony felnőnek idővel és kényelmetlen lesz mindenkinek, ha 19cm-nél alacsonyabb a lépésmagasság. Amennyiben a lépcsőt használó felnőttek is alacsonyak, akkor érdemes lehet elgondolkodni 19 cm-nél alacsonyabb lépcsőfokokon akár, de azért nem célszerű 16 cm-nél nagyobbat tenni.

Lépcsőfok mélysége:

Gyerekeknél rövid lábaik miatt különösen fontos a lépcsőfok mélysége, mert ha túl keskenyek a fokok, akkor könnyen melléléphet lefele menet és egyből legurul a lépcsőn. Gyerekeknek szánt lépcsőnek egy profi asztalos minimum 30 cm lépcsőfokmélységet használ, bár ez már egyedi méretnek számít és így jelenősen drágítja lépcsőnket mert Magyarországon a boltban olcsón kapható lépcsőfokok mérete max 28 cm.

 

Gyerekbiztos fordulós lépcső:

A fordulós fa lépcsők fokozottan veszélyesek tudnak lenni, ha nem jól vannak kialakítva. A legjobb megoldás, ha a fordulóban nem fokok, hanem pihenő van, mert így nem kell kanyarodás közben felfele lépni, hanem szépen befordul a pihenőn és utána megy tovább egyenesen fölfelé. A pihenő másik nagy előnye, ha gyermekeink esetleg valamiért legurulnak a lépcsőn, akkor az maximum a pihenőig tart és ott véget ér a bukfenc sorozat, így nem gurul végig az egész lépcsőn. A muszáj fokokat tenni a fordulóba is hely szűke miatt, akkor figyeljünk arra hogy a lépcső forduló belső ívénél se legyen túl keskeny a fok lehetőleg.

 

Milyen anyagból legyen?

A fa lépcsőburkolat tökéletesen megfelel, mivel rugalmasabb anyag, mint az egyéb lépcsőburkolatok és az élek is elmarhatók. A fa rugalmassága legurulás esetén csökkenti a sérüléseket, így óvja gyermekünket és teszi biztonságosabbá lépcsőnket.

 

Korlát:

Végül, de nem utolsó sorban a korlát is biztonságosabbá teszi gyermekeink számára a lépcsőket, mert meg tudnak kapaszkodni, így ha megbotlanak, megtartják magukat. Fontos hogy a korlát lehetőleg kör profilú legyen és ne túl vastag, hogy biztonsággal meg tudjon kapaszkodni benne és az is lényeges, hogy olyan magasra tegyünk, hogy gyermekünk kényelmesen elérje, ha felnő később feljebb lehet szerelni könnyedén. Ha van lehetőség mindkét oldalra tegyünk korlátot, nyitott lépcsők esetén pedig arról is gondoskodnunk kell, hogy nem tudjon a csöppség kiesni a korlát és a lépcső között.

 

Biztonsági gyerekkapu a lépcső végeire:

Általában ez már nem a lépcső részét képezi, hanem külön lehet kapni műanyagból, de azért megemlítem, hogy amíg pici gyermekünk és nem szeretnénk hogy egyedül a lépcsőre menjen, mindenképpen szereljünk fel biztonsági kaput a lépcső aljára és tetejére, így 100%-ban elkerülhető hogy gyermekünk leessen a lépcsőn, míg túl pici hozzá.

Kategória

Kérjen árajánlatot több cégtől egyszerre az ország bármely pontján...

Ezen űrlap kitöltésével több cégtől is kérhet árajánlatot az ország bármely pontjáról.  Mivel weboldalunkról érkező megkeresések kiterjednek az egész országra, így sajnos sok esetben nem tudunk megoldást ajánlani a nagy távolságok miatt, így az oldalunkon regisztrált cégek az ország több pontjáról megtekinthetik és válaszolhatnak az itt beküldött árajánlatkérésekre. Ennek segítségével reméljük hogy minden látogatónk megtalálja az minőségben, árban és időben megfelelő árajánlatot. Amennyiben visszatérő ügyfelünk, vagy azt szeretné hogy mindenképp az Extrém Fa csapata végezze a munkát, kérjük használja az árajánlat kérés menüpont alatt található űrlapok egyikét.

Űrlap kiválasztása
Kérjük válassza ki milyen munkára szeretne árajánlatot kérni. Több lehetőség is választható.
Minőségi útmutató


Az alábbi értékek beállításával segítséget nyújthat a cégeknek az anyagok kiválasztásában és az ár kalkulációban.
Kérjük figyeljen rá, hogy a megrendelendő termékkel kapcsolatban minden információt részletesen tüntessen fel, ezzel segítve a legpontosabb árajánlat elkészítését.

 
Használati feltételek (új lapon nyílik meg)

Extrém Fa Facebook oldalaExtrém Fa instagramExtrém Fa a PinterestenExtrém fa a youtube-onExtrém Fa a Google+-on