Egyedi tervezésű vagy előre gyártott fa lépcsőt vegyek? | Extrém Fa
Asztalos | Egyedi bútorok | Extrém Fa megmunkálásAsztalos | Egyedi bútorok | Extrém Fa megmunkálás

Lépcső Számítás Egyszerűen? - Online Lépcső Méret Kalkulátor

Lépcső Számítás - Online lépcső méret kalkulátor

Egyedi tervezésű vagy előre gyártott fa lépcsőt vegyek?

Mennyibe kerülnek a fa lépcsők?


Az Előre gyártott fa lépcsők előnyei, hogy olcsóbbak, mivel nagy sorozatban gyártják őket, tehát ha a lépcső ára a legfontosabb szempont, akkor az előregyártott, ami 1/3 - 1/4 áron elérhető, mint az egyedi tervezésű társa.

Persze egy lépcső esetében nem csak az ár lehet szempont, hanem sok más is, mint például a felhasználás helye, módja, gyakorisága is.


Hova kell a lépcső?


Amennyiben egy fa lépcsőt beltérben, a lakásunk látható, meghatározó pontján szeretnénk elhelyezni akkor fontos a kinézet, mivel nap mint nap mi is és vendégeink is láthatják. Az előre gyártott lépcsők általában nem épp mutatósak, nem járulnak hozzá otthonunk hangulatának javításához, kidolgozásuk nem részletes és nem alkalmazkodnak a helység és a felhasználó igényihez.


Kik fogják használni a lépcsőt?


Egy fából készült vagy csupán fával burkolt lépcső tervezésénél mindig szempont, hogy kik fognak járni rajta, hiszen ez nagyban meghatározza a lépcsőfokok mélységét és a lépésmagasságot, illetve a lépéshosszt is. Amennyiben csak magas 170-180 felnőtteknek készül egy lépcső, akkor érdemes lehet nagyobb lépésmagasságot és lépéshosszt használni, míg ha egy lépcsőt gyerekek, öregek, vagy alacsony felnőttek használnak, akkor ezeket az értékeket kisebbre kell venni, mivel nem tudnak akkorát lépni, így számukra nem lenne kényelmes és biztonságos. Az előre gyártott lépcsőknél általában nincs variációs lehetőség ezeknél az értékeknél, hanem egy sztenderd általában 19 cm körüli lépésmagassággal számolnak. 


Milyen gyakran fogják használni a lépcsőt?


A fa lépcsők kiválasztásánál fontos az is, hogy milyen gyakran lesz használva, mert ha csak egy padlás feljáróhoz kell, amit maximum havonta 1X használunk, akkor nem érdemes rá sokat költeni és jó az előre gyártott mondjuk OBI-ban megvehető kész lépcső, ami gyors és kijön kb 100 000 - 200 000 Ft-ból, míg egy gyakran használt lépcsőre érdemes rászánni akár a 4-5-ször annyit is, mivel egy kényelmetlen lépcső sok éven keresztül okozhat kellemetlenséget és még akár mozgásszervi problémák kialakulásához is vezethet, vagy balesetet is okozhat.  Emellett a gyakori használat gyors elhasználódáshoz is vezethet, mivel a lépcsőn való járáskor nagyon nagy erőhatások érik a fa lépcsőfokokat és azoknak a rögzítését, legyen szó ragasztásról, csapozásról, vagy csavarozásról. Tehát Lépcsőnk kiválasztásánál a használat gyakorisága nagyon fontos szempont.


Kültérre vagy beltérre szeretné a fa lépcsőburkolatot?


A kültéren elhelyezett fa, vagy csak fa burkolatú lépcsőknél például nagyobb az igénybevétel, mivel ki vannak téve az időjárás viszontagságainak ezért szintén érdemes lehet a boltokban kaphatónál erősebb, vastagabb anyagból készíteni őket. A ragasztóanyagok kiválasztásánál is fontos szempont ez, mivel nem minden ragasztó bírja a vizet, uv sugárzást, vagy az extrém nagy meleget, amit egy kültéren elhelyezett lából készített lépcsőburkolat kaphat. Ellenben pl egy kültéri, de fedett padlás feljárónak, ha a méretek is megengedik simán alkalmas lehet, egy előre gyártott olcsóbb lépcső is., mivel nincs közvetlen kitéve az időjárásnak.

 

 

 

 

 

 

Kategória

Lépcső árajánlat kérés

A lépcsők árajánlat készítése mindenképpen helyszíni felmérést igényel, de a hatékony munka elősegítése érdekében, kérjük töltse ki az alábbi árajánlatkérő űrlapot!

Az űrlap elküldése után már felkészülten tudjuk önt felkeresni egy INGYENES, személyes helyszíni felmérésre, ahol segítünk akár a lépcső megtervezésében is.

​​​​​​

Amennyiben rendelkezik kupokóddal, kérjük itt adja meg hogy érvényesíthesse kedvezményét!
Kérjük adja meg, hogy mikorra szeretné az ajánlatkérésben részletezett lépcsőt elkészíteni, minimális határidő 1 hónap, de folyamatban lévő munkáinktól függően, ez akár több hónap is lehet.
Kérjük adja meg a címet, ahol személyesen is fel tudjuk mérni a lépcsőt.
további sor hozzáadása
Kérjük írja be a meglévő beton lépcsőfokok méreteit: Hosszúság * Mélység * Magasság - Darabszám formában, az alábbi linkre kattintva megnézhati, hogy fordulós lépcsők esetében, mely lépcsőfokoknak milyen méreteire lesz szüksége (új ablakban nyílik meg). Lépcső felmérési útmutató.

Elég CM pontosan mérni!!! 


A + jellel egy újabb sort tud hozzáadni, kérjük minden fokot külön sorba írjon. A hozzáadás gombbal további tetszőleges számú rublikát adhat hozzá.
 
 
A puhafák (borovi fenyő, luc fenyő) olcsóbbak, míg a keményebb fák (bükk, tölgy) drágábbak.  A laminált lépcsők felülete függ az laminált anyag minőségétől, de jó minőségű anyag esetén magas kopásállósággal és vízállósággal rendelkeznek és tartós megoldást biztosítanak.
A lépcsők biztonságát nagyban javítják a korlátok, melyekbe megbotláskor könnyedén megkapaszkodhatunk, így elkerülhető a lépcsőn leesés. Gyerekek és idősek által használt lépcsőkre különösen javasolt mindkét oldalra kapaszkodót tenni.
A falburkolatok elegáns megjelenést kölcsönöznek és megvédik a lépcső mellett lévő falat az esetleges sérülésektől. Jelölje be ezt a lehetőséget ha igen!
A beépített világíátsok biztonságosabá teszik otthonunk lépcsőit, mivel jól láthatóvá teszik a lépcsőfokokat
Kérjük írja le minél részletesebben elképzeléseit.
4 + 7 =
A fenti művelet eredményét kell beírni. Például 1+3 esetén 4-et.

Extrém Fa Facebook oldalaExtrém Fa instagramExtrém Fa a PinterestenExtrém fa a youtube-onExtrém Fa a Google+-on