Asztalos | Egyedi bútorok | Extrém Fa megmunkálásAsztalos | Egyedi bútorok | Extrém Fa megmunkálás

Árajánlatkérés több cégtől az ország egész területén egyszerűen

 

Ide kattintva kérhet árajánlatot több cégtől az ország bármely pontján könnyedén és gyorsan

 

Egyedi tervezésű vagy előre gyártott fa lépcsőt vegyek?

Mennyibe kerülnek a fa lépcsők?


Az Előre gyártott fa lépcsők előnyei, hogy olcsóbbak, mivel nagy sorozatban gyártják őket, tehát ha a lépcső ára a legfontosabb szempont, akkor az előregyártott, ami 1/3 - 1/4 áron elérhető, mint az egyedi tervezésű társa.

Persze egy lépcső esetében nem csak az ár lehet szempont, hanem sok más is, mint például a felhasználás helye, módja, gyakorisága is.


Hova kell a lépcső?


Amennyiben egy fa lépcsőt beltérben, a lakásunk látható, meghatározó pontján szeretnénk elhelyezni akkor fontos a kinézet, mivel nap mint nap mi is és vendégeink is láthatják. Az előre gyártott lépcsők általában nem épp mutatósak, nem járulnak hozzá otthonunk hangulatának javításához, kidolgozásuk nem részletes és nem alkalmazkodnak a helység és a felhasználó igényihez.


Kik fogják használni a lépcsőt?


Egy fából készült vagy csupán fával burkolt lépcső tervezésénél mindig szempont, hogy kik fognak járni rajta, hiszen ez nagyban meghatározza a lépcsőfokok mélységét és a lépésmagasságot, illetve a lépéshosszt is. Amennyiben csak magas 170-180 felnőtteknek készül egy lépcső, akkor érdemes lehet nagyobb lépésmagasságot és lépéshosszt használni, míg ha egy lépcsőt gyerekek, öregek, vagy alacsony felnőttek használnak, akkor ezeket az értékeket kisebbre kell venni, mivel nem tudnak akkorát lépni, így számukra nem lenne kényelmes és biztonságos. Az előre gyártott lépcsőknél általában nincs variációs lehetőség ezeknél az értékeknél, hanem egy sztenderd általában 19 cm körüli lépésmagassággal számolnak. 


Milyen gyakran fogják használni a lépcsőt?


A fa lépcsők kiválasztásánál fontos az is, hogy milyen gyakran lesz használva, mert ha csak egy padlás feljáróhoz kell, amit maximum havonta 1X használunk, akkor nem érdemes rá sokat költeni és jó az előre gyártott mondjuk OBI-ban megvehető kész lépcső, ami gyors és kijön kb 100 000 - 200 000 Ft-ból, míg egy gyakran használt lépcsőre érdemes rászánni akár a 4-5-ször annyit is, mivel egy kényelmetlen lépcső sok éven keresztül okozhat kellemetlenséget és még akár mozgásszervi problémák kialakulásához is vezethet, vagy balesetet is okozhat.  Emellett a gyakori használat gyors elhasználódáshoz is vezethet, mivel a lépcsőn való járáskor nagyon nagy erőhatások érik a fa lépcsőfokokat és azoknak a rögzítését, legyen szó ragasztásról, csapozásról, vagy csavarozásról. Tehát Lépcsőnk kiválasztásánál a használat gyakorisága nagyon fontos szempont.


Kültérre vagy beltérre szeretné a fa lépcsőburkolatot?


A kültéren elhelyezett fa, vagy csak fa burkolatú lépcsőknél például nagyobb az igénybevétel, mivel ki vannak téve az időjárás viszontagságainak ezért szintén érdemes lehet a boltokban kaphatónál erősebb, vastagabb anyagból készíteni őket. A ragasztóanyagok kiválasztásánál is fontos szempont ez, mivel nem minden ragasztó bírja a vizet, uv sugárzást, vagy az extrém nagy meleget, amit egy kültéren elhelyezett lából készített lépcsőburkolat kaphat. Ellenben pl egy kültéri, de fedett padlás feljárónak, ha a méretek is megengedik simán alkalmas lehet, egy előre gyártott olcsóbb lépcső is., mivel nincs közvetlen kitéve az időjárásnak.

 

 

 

 

 

 

Kategória

Kérjen árajánlatot több cégtől egyszerre az ország bármely pontján...

Ezen űrlap kitöltésével több cégtől is kérhet árajánlatot az ország bármely pontjáról.  Mivel weboldalunkról érkező megkeresések kiterjednek az egész országra, így sajnos sok esetben nem tudunk megoldást ajánlani a nagy távolságok miatt, így az oldalunkon regisztrált cégek az ország több pontjáról megtekinthetik és válaszolhatnak az itt beküldött árajánlatkérésekre. Ennek segítségével reméljük hogy minden látogatónk megtalálja az minőségben, árban és időben megfelelő árajánlatot. Amennyiben visszatérő ügyfelünk, vagy azt szeretné hogy mindenképp az Extrém Fa csapata végezze a munkát, kérjük használja az árajánlat kérés menüpont alatt található űrlapok egyikét.

Űrlap kiválasztása
Kérjük válassza ki milyen munkára szeretne árajánlatot kérni. Több lehetőség is választható.
Minőségi útmutató


Az alábbi értékek beállításával segítséget nyújthat a cégeknek az anyagok kiválasztásában és az ár kalkulációban.
Kérjük figyeljen rá, hogy a megrendelendő termékkel kapcsolatban minden információt részletesen tüntessen fel, ezzel segítve a legpontosabb árajánlat elkészítését.

 
Használati feltételek (új lapon nyílik meg)

Extrém Fa Facebook oldalaExtrém Fa instagramExtrém Fa a PinterestenExtrém fa a youtube-onExtrém Fa a Google+-on