Asztalos | Egyedi bútorok | Extrém Fa megmunkálásAsztalos | Egyedi bútorok | Extrém Fa megmunkálás

Árajánlatkérés több cégtől az ország egész területén egyszerűen

 

Ide kattintva kérhet árajánlatot több cégtől az ország bármely pontján könnyedén és gyorsan

 

Milyen élzárás legyen a konyhabútor korpusz szerkezetén?

Sokan azt sem tudják, hogy erre többféle megoldás is létezik, pedig egy igen fontos tényezője a konyhabútoroknak az élzárás, mivel általában minden részük bútorlapból készül, ami igen érzékeny a vizesedésre, márpedig víz az folyik a konyhába sokfele a mindennapos használat során. Ahhoz, hogy megakadályozzuk hogy a víz kárt tegyan álomkonyhánkban azokra az élekre, amik vízzel érintkeznek megfelelő minőségű élzárást kell tenni, ami megakadályozza, hogy az oda kerülő víz beszívódjon a bútorlapba.

Természetesen az élzárás minősége is sokat számít, mert gyakori használat során a rossz minőségű élzárás könnyen sérül, vagy lejön a felületről, így nem nyújt tovább védelmet a konyhabútor számára elázás ellen.

Milyen élzárási lehetőségek vannak egy konyhabútor korpusz szerkezetére?

Hő ragasztós (vasalható) élfólia:
Hő ragasztós élfólia konyhabútorra

Ez a leggyengébb védelmet nyújtó megoldás, mely hő segítségére olvadó ragasztóval van felhelyezve vasaló, vagy hőlégfúvós élfóliázógép segítségével. Olcsó, viszont sérülékeny, nem érdemes gyakori használatnak kitett elemeken használni és a víz elleni védelme sem a legjobb. Általában 0,3-0,6 mm vastag.

Ragasztós élfólia:

Hasonló mint a vasalós élfólia, de ez már erősebben rögzül a felülethez, viszont felhelyezése jóval körülményesebb mint a hőre lágyuló ragasztóval ellátott társáé, így ritkán használt megoldás.

 

Ragasztós ABS:

Ragasztós ABS élzárás konyhabútorokhozAz ABS egy rugalmas műanyag, ami a leghatékonyabb élzárást biztosítja még nagy igénybevételnek kitett éleken is tartós védelmet biztosít a bútorlap számára. Felhelyezése leggyakrabban speciális ragasztóval történik, de a PalmaTex is hasonlóan jó eredményt biztosít, legkönnyebben erre specializált élzáró gépekkel lehet felhelyezni, de egyedi ívekre, kézzel is jó minőségben felvihető. Az általa nyújtott védelmet tovább lehet fokozni a széles skálát kimerítő vastagsága miatt, mivel már 0,2 mm-től egészen 2 mm vastagságig is kapható, így ami extra igénybevételt kap, ott érdemes lehet a legvastagabbat használni. PL: Ajtók, fiókelőlapok esetén, illetve a korpusz szerkezet esetleges olyan élein, amit gyakran ér igénybevétel, például nyitott polcok élei, melynek akár néha naki is üthetünk ezt-azt. Természetesen ez a legdrágább megoldás, akár 1000-1200 ft is lehet métere de amennyiben tényleg tartós konyhabútort szeretne valaki, akkor érdemes erre költenie. 

 

 

T-profiló ABS élzárás konyhaszigetekhez

T-profilú ABS élzáró

A t-profilú élzárást általában asztallapok, konyhapultok, vagy konyhaszigetek fedlapjainak élzárására szokták használni. Kellemes lekerekítésével biztonságos védelmet nyújt gyerekek számára is akik hajlamosak fejüket beverni a kiálló pultokba. Általában 5-10 mm vastag szokott lenni, de általában ez gyártónként eltér, hogy az adott bútorlaphoz milyen élzárást biztosít.

 

Fa furnér élzárás:

Fa- fúrnér élzárás furnérozott konyhabútor ajtókhoz

A fa furnérral borított konyhabútor ajtókra és korpuszokra természetesen van fa furnér lemezből készített vasalható és ragasztós élzárás is, szükség esetén ezek is elég jó védelmet biztosítanak a vízzel szemben konyhabútorunk számára, de mivel ezek nyers fából vannak mindenképpen szükséges a felhelyezés utáni lakk, lazúr, viasz vagy más felületkezelés.

 

Kategória

Extrém Fa Facebook oldalaExtrém Fa instagramExtrém Fa a PinterestenExtrém fa a youtube-onExtrém Fa a Google+-on