Asztalos | Egyedi bútorok | Extrém Fa megmunkálásAsztalos | Egyedi bútorok | Extrém Fa megmunkálás

Árajánlatkérés több cégtől az ország egész területén egyszerűen

 

Ide kattintva kérhet árajánlatot több cégtől az ország bármely pontján könnyedén és gyorsan

 

Fém lépcsők

A fém lépcsők is nagyon sok félék lehetnek kezdve a lebegő lépcsőktől, melyek úgy néznek ki mintha a falból állnának ki a lapok, de lehet hajlított, zártszelvényből hegesztett, kovácsoltvas, vagy gerenda alátámasztású lépcső is. Természetesen a fém lépcsőket is szokták fával burkolni, nem csak beton társaikat, mivel igényes, elegáns és praktikus is egyben, ráadásul igényes  igen impozáns megjelenésű lépcső is készíthető acélból, vagy bármilyen más fémből. Különösen kedveltek a mai industrial vagy steampunk lakberendezési stílusban megálmodott otthonokban, ahol tovább fokozzák a kívánt hangulatot.

 

Nézzük hogy használati szempontból mi a különbség egy fém lépcső és egyéb társaihoz képest:

Fával burkolt fém lépcső vastag acél gerendákkal

 

A fém szerkezetű lépcsők stabilitása:

A vasból vagy acélból készült lépcsők igen stabilak, talán stabilabb mint egy beton, mivel a vas lépcső nem reped el egy földrengéstől sem, elemeik általában hegesztéssel, vagy túlméretezett csavarokkal vannak rögzítve egymáshoz, ígya teljes fémből készült lépcső egy darabot alkot, így nevezhetjük 100%-os stabilitással rendelkezőnek. Egy vas vagy acél lépcső leszakadásának valószínűsége megfelelő kialakítás esetén olyan csekély, hogy beszélni sem érdemes róla többet, tehát jelentősen biztonságosabb mit a fa vagy a beton szerkezetű.

Lebegő lépcső fekete fa burkolattal

Vas szerkezetű lépcsők időtállósága:

Ha a fém felületeket megfelelően védjük korrózió ellen, akkor mind beltérben, mind kültéren nagyjából örök életűnek mondható, maximum a fa burkolatot kell 40-50 évente cserélni rajta, ha nincs megfelelően újra és újra kezelve a fa burkolat felülete mondjuk 5-10 évente. Tehát időtállóság szempontjából is érdemes fém szerkezetű lépcsőt választani.

Egyfordulós fém szerkezetű lépcső fa lépcsőburkolattal

Mi a hátránya a fémből készült lépcsőszerkezeteknek?

A fém lépcsőszerkezet olcsóbb és kevesebb kosszal elkészíthető mint fa vagy beton verziói, viszont egy nagy hátránya előfordulhat, mely megfelelő anyagi ráfordítással és alapanyag megválasztással kiküszöbölhető, de mivel olcsóbb verzióként választják általában, így a fém lépcsők hajlamosak az úgynevezett "rengésre", ami azt takarja, hogy járás közben az egész szerkezet beremeg, jellegzetes hangot adva.

 

Hogyan oldjuk meg a "lépcső rengés" problémát fém lépcsőknél?

Már korábban is elhangzott a túlméretezés kifejezés, nem is véletlenül, mivel ha jelentősen vastagabb anyagokat használunk, amik a szükséges igénybevételt elbíró anyagoknál jóval vastagabbak, erősebbek, akkor a szerkezet egyben remegése akár a nullára is csökkenthető, de mindenképpen tud olyan remegésmentes lenni mint egy fa vagy gipszbeton lépcső. Természetesen itt már nem az olcsó verzióként választott vas lépcsőszerkezetekről írok, csak vékony anyagból olcsó a fém lépcső, de akkor az az ára hogy "reng" amikor járnak rajta. Természetesen elviselhető és nem vészesen zavaró mértékben, olcsó verziónak jobb választás mint egy előre gyártott falépcső, de erre is kell még fa lépcsőburkolat. 

Kérjen árajánlatot több cégtől egyszerre az ország bármely pontján...

Ezen űrlap kitöltésével több cégtől is kérhet árajánlatot az ország bármely pontjáról.  Mivel weboldalunkról érkező megkeresések kiterjednek az egész országra, így sajnos sok esetben nem tudunk megoldást ajánlani a nagy távolságok miatt, így az oldalunkon regisztrált cégek az ország több pontjáról megtekinthetik és válaszolhatnak az itt beküldött árajánlatkérésekre. Ennek segítségével reméljük hogy minden látogatónk megtalálja az minőségben, árban és időben megfelelő árajánlatot. Amennyiben visszatérő ügyfelünk, vagy azt szeretné hogy mindenképp az Extrém Fa csapata végezze a munkát, kérjük használja az árajánlat kérés menüpont alatt található űrlapok egyikét.

Űrlap kiválasztása
Kérjük válassza ki milyen munkára szeretne árajánlatot kérni. Több lehetőség is választható.
Minőségi útmutató


Az alábbi értékek beállításával segítséget nyújthat a cégeknek az anyagok kiválasztásában és az ár kalkulációban.
Kérjük figyeljen rá, hogy a megrendelendő termékkel kapcsolatban minden információt részletesen tüntessen fel, ezzel segítve a legpontosabb árajánlat elkészítését.

 
Használati feltételek (új lapon nyílik meg)

Extrém Fa Facebook oldalaExtrém Fa instagramExtrém Fa a PinterestenExtrém fa a youtube-onExtrém Fa a Google+-on