Asztalos | Egyedi bútorok | Extrém Fa megmunkálásAsztalos | Egyedi bútorok | Extrém Fa megmunkálás

Lépcső Számítás Egyszerűen? - Online Lépcső Méret Kalkulátor

Lépcső Számítás - Online lépcső méret kalkulátor

Fém lépcsők

A fém lépcsők is nagyon sok félék lehetnek kezdve a lebegő lépcsőktől, melyek úgy néznek ki mintha a falból állnának ki a lapok, de lehet hajlított, zártszelvényből hegesztett, kovácsoltvas, vagy gerenda alátámasztású lépcső is. Természetesen a fém lépcsőket is szokták fával burkolni, nem csak beton társaikat, mivel igényes, elegáns és praktikus is egyben, ráadásul igényes  igen impozáns megjelenésű lépcső is készíthető acélból, vagy bármilyen más fémből. Különösen kedveltek a mai industrial vagy steampunk lakberendezési stílusban megálmodott otthonokban, ahol tovább fokozzák a kívánt hangulatot.

 

Nézzük hogy használati szempontból mi a különbség egy fém lépcső és egyéb társaihoz képest:

Fával burkolt fém lépcső vastag acél gerendákkal

 

A fém szerkezetű lépcsők stabilitása:

A vasból vagy acélból készült lépcsők igen stabilak, talán stabilabb mint egy beton, mivel a vas lépcső nem reped el egy földrengéstől sem, elemeik általában hegesztéssel, vagy túlméretezett csavarokkal vannak rögzítve egymáshoz, ígya teljes fémből készült lépcső egy darabot alkot, így nevezhetjük 100%-os stabilitással rendelkezőnek. Egy vas vagy acél lépcső leszakadásának valószínűsége megfelelő kialakítás esetén olyan csekély, hogy beszélni sem érdemes róla többet, tehát jelentősen biztonságosabb mit a fa vagy a beton szerkezetű.

Lebegő lépcső fekete fa burkolattal

Vas szerkezetű lépcsők időtállósága:

Ha a fém felületeket megfelelően védjük korrózió ellen, akkor mind beltérben, mind kültéren nagyjából örök életűnek mondható, maximum a fa burkolatot kell 40-50 évente cserélni rajta, ha nincs megfelelően újra és újra kezelve a fa burkolat felülete mondjuk 5-10 évente. Tehát időtállóság szempontjából is érdemes fém szerkezetű lépcsőt választani.

Egyfordulós fém szerkezetű lépcső fa lépcsőburkolattal

Mi a hátránya a fémből készült lépcsőszerkezeteknek?

A fém lépcsőszerkezet olcsóbb és kevesebb kosszal elkészíthető mint fa vagy beton verziói, viszont egy nagy hátránya előfordulhat, mely megfelelő anyagi ráfordítással és alapanyag megválasztással kiküszöbölhető, de mivel olcsóbb verzióként választják általában, így a fém lépcsők hajlamosak az úgynevezett "rengésre", ami azt takarja, hogy járás közben az egész szerkezet beremeg, jellegzetes hangot adva.

 

Hogyan oldjuk meg a "lépcső rengés" problémát fém lépcsőknél?

Már korábban is elhangzott a túlméretezés kifejezés, nem is véletlenül, mivel ha jelentősen vastagabb anyagokat használunk, amik a szükséges igénybevételt elbíró anyagoknál jóval vastagabbak, erősebbek, akkor a szerkezet egyben remegése akár a nullára is csökkenthető, de mindenképpen tud olyan remegésmentes lenni mint egy fa vagy gipszbeton lépcső. Természetesen itt már nem az olcsó verzióként választott vas lépcsőszerkezetekről írok, csak vékony anyagból olcsó a fém lépcső, de akkor az az ára hogy "reng" amikor járnak rajta. Természetesen elviselhető és nem vészesen zavaró mértékben, olcsó verziónak jobb választás mint egy előre gyártott falépcső, de erre is kell még fa lépcsőburkolat. 

Lépcső árajánlat kérés

A lépcsők árajánlat készítése mindenképpen helyszíni felmérést igényel, de a hatékony munka elősegítése érdekében, kérjük töltse ki az alábbi árajánlatkérő űrlapot!

Az űrlap elküldése után már felkészülten tudjuk önt felkeresni egy INGYENES, személyes helyszíni felmérésre, ahol segítünk akár a lépcső megtervezésében is.

​​​​​​

Amennyiben rendelkezik kupokóddal, kérjük itt adja meg hogy érvényesíthesse kedvezményét!
Kérjük adja meg, hogy mikorra szeretné az ajánlatkérésben részletezett lépcsőt elkészíteni, minimális határidő 1 hónap, de folyamatban lévő munkáinktól függően, ez akár több hónap is lehet.
Kérjük adja meg a címet, ahol személyesen is fel tudjuk mérni a lépcsőt.
további sor hozzáadása
Kérjük írja be a meglévő beton lépcsőfokok méreteit: Hosszúság * Mélység * Magasság - Darabszám formában, az alábbi linkre kattintva megnézhati, hogy fordulós lépcsők esetében, mely lépcsőfokoknak milyen méreteire lesz szüksége (új ablakban nyílik meg). Lépcső felmérési útmutató.

Elég CM pontosan mérni!!! 


A + jellel egy újabb sort tud hozzáadni, kérjük minden fokot külön sorba írjon. A hozzáadás gombbal további tetszőleges számú rublikát adhat hozzá.
 
 
A puhafák (borovi fenyő, luc fenyő) olcsóbbak, míg a keményebb fák (bükk, tölgy) drágábbak.  A laminált lépcsők felülete függ az laminált anyag minőségétől, de jó minőségű anyag esetén magas kopásállósággal és vízállósággal rendelkeznek és tartós megoldást biztosítanak.
A lépcsők biztonságát nagyban javítják a korlátok, melyekbe megbotláskor könnyedén megkapaszkodhatunk, így elkerülhető a lépcsőn leesés. Gyerekek és idősek által használt lépcsőkre különösen javasolt mindkét oldalra kapaszkodót tenni.
A falburkolatok elegáns megjelenést kölcsönöznek és megvédik a lépcső mellett lévő falat az esetleges sérülésektől. Jelölje be ezt a lehetőséget ha igen!
A beépített világíátsok biztonságosabá teszik otthonunk lépcsőit, mivel jól láthatóvá teszik a lépcsőfokokat
Kérjük írja le minél részletesebben elképzeléseit.
1 + 0 =
A fenti művelet eredményét kell beírni. Például 1+3 esetén 4-et.

Extrém Fa Facebook oldalaExtrém Fa instagramExtrém Fa a PinterestenExtrém fa a youtube-onExtrém Fa a Google+-on