Asztalos | Egyedi bútorok | Extrém Fa megmunkálásAsztalos | Egyedi bútorok | Extrém Fa megmunkálás

Lépcső Számítás Egyszerűen? - Online Lépcső Méret Kalkulátor

Lépcső Számítás - Online lépcső méret kalkulátor

Egy lépcső (újra)burkolás, tölgyfával, LED világítással, Extrém Fa stílusban

A tölgyfa előkelő helyen áll a faanyagok között, nem csak hazai de külföldi viszonylatban is kiemelten kedvelt sokrétű felhasználásának és látványos megjelenésének köszönhetően, így nem véletlenül a fa lépcsőkészítés / fa lépcsőburkolás egyik legkedveltebb anyaga, mivel jól ellenáll a fizikai igénybevételnek, így járófelületnek is remekül alkalmas, ugyanakkor a víznek is jóval hosszabban áll ellen, mint egyéb hazai fafajták, így akár kültéri lépcsők esetén is remekül alkalmazható.

A következő lépcső lépőlapja és homloklapja is tölgyfából készült, a lépcsőlapok natúr színben vizes bázisú parkettlakkal kezelve, míg a homloklapok a lakkozás előtt egy fehér vékony lazúr felületkezelést is kaptak.

A lépcsőfokok aljába led világítás került  beépítésre, mely segíti az éjszakai közlekedést és a ledsínbe pattintható opálos fedőnek köszönhetően nem vakít el a lépcsőn felfelé közlekedéskor sem.

A lépcső élei a ház minimál berendezéséhez hasonlóan, egy 3mm-es rádiuszú  gömbölyítést kaptak.


Így nézett ki a lépcső, amikor a tulajdonos felkeresett minket.

 


A lépcső történetéhez tartozik, hogy ez egy új házban készült elrontott betonlépcső, majd ismételten elrontott fa lépcsőburkolat kijavításaként készült. A korábbi lépcső kivitelezése nem volt 100%-os nak nevezhető, de még csak 50-nek sem, ráadásul az első használat során a lépcsőlapok felszakadtak a betonról a dűbelezés hiánya és a nem megfelelő felületelőkészítés illetve a rosszul megválasztott ragasztóanyagnak köszönhetően. Sajnos mivel sok helyen a lépcsőlapok is kicsik voltak , illetve 2 féle külön faanyagból készültek, így nem volt megmenthető. Mivel a készítője hosszabb ideje nem volt elérhető így el kellett bontani és újra kellett burkolni a lépcsőt.

Nem kopog, nem nyikorog, nem szakadnak fel a fokok a betonról és valószínűleg sok évtizeden keresztül fogja szolgálni új gazdáját ez a gyönyörű "újból" újjáépített tölgyfával burkolt betonlépcső.

Ilyen lett az Extrém Fa által újjáépített lépcső.

Az eddigi képeken bemutattuk hogy milyen volt amikor felkerestek minket a vadonatúj lépcsőburkolat a képek alatt lévő galériában megtekinthető hogy  milyen lett, miután az Extrém Fa elbontotta és újjáépítette... :)

 

 

  • Tölgyfa Lépcső Burkolat Led világítással
  • Tölgyfa lépcső burkolás LED világítással sötétben
  • Lépcsőburkolat Led világítással, üveg korláttal
  • LED világításos tölgyfa lépcsőburkolat felülről lefele nézve

Lépcső árajánlat kérés

A lépcsők árajánlat készítése mindenképpen helyszíni felmérést igényel, de a hatékony munka elősegítése érdekében, kérjük töltse ki az alábbi árajánlatkérő űrlapot!

Az űrlap elküldése után már felkészülten tudjuk önt felkeresni egy INGYENES, személyes helyszíni felmérésre, ahol segítünk akár a lépcső megtervezésében is.

​​​​​​

Amennyiben rendelkezik kupokóddal, kérjük itt adja meg hogy érvényesíthesse kedvezményét!
Kérjük adja meg, hogy mikorra szeretné az ajánlatkérésben részletezett lépcsőt elkészíteni, minimális határidő 1 hónap, de folyamatban lévő munkáinktól függően, ez akár több hónap is lehet.
Kérjük adja meg a címet, ahol személyesen is fel tudjuk mérni a lépcsőt.
további sor hozzáadása
Kérjük írja be a meglévő beton lépcsőfokok méreteit: Hosszúság * Mélység * Magasság - Darabszám formában, az alábbi linkre kattintva megnézhati, hogy fordulós lépcsők esetében, mely lépcsőfokoknak milyen méreteire lesz szüksége (új ablakban nyílik meg). Lépcső felmérési útmutató.

Elég CM pontosan mérni!!! 


A + jellel egy újabb sort tud hozzáadni, kérjük minden fokot külön sorba írjon. A hozzáadás gombbal további tetszőleges számú rublikát adhat hozzá.
 
 
A puhafák (borovi fenyő, luc fenyő) olcsóbbak, míg a keményebb fák (bükk, tölgy) drágábbak.  A laminált lépcsők felülete függ az laminált anyag minőségétől, de jó minőségű anyag esetén magas kopásállósággal és vízállósággal rendelkeznek és tartós megoldást biztosítanak.
A lépcsők biztonságát nagyban javítják a korlátok, melyekbe megbotláskor könnyedén megkapaszkodhatunk, így elkerülhető a lépcsőn leesés. Gyerekek és idősek által használt lépcsőkre különösen javasolt mindkét oldalra kapaszkodót tenni.
A falburkolatok elegáns megjelenést kölcsönöznek és megvédik a lépcső mellett lévő falat az esetleges sérülésektől. Jelölje be ezt a lehetőséget ha igen!
A beépített világíátsok biztonságosabá teszik otthonunk lépcsőit, mivel jól láthatóvá teszik a lépcsőfokokat
Kérjük írja le minél részletesebben elképzeléseit.
11 + 9 =
A fenti művelet eredményét kell beírni. Például 1+3 esetén 4-et.

Extrém Fa Facebook oldalaExtrém Fa instagramExtrém Fa a PinterestenExtrém fa a youtube-onExtrém Fa a Google+-on